GIF Sundsvall Cup är en etablerad och attraktiv inomhusturnering i fotboll som har funnits i många år, den lockar lag utifrån både högt uppe mot Norr och ned i Söder.  Cupen bedrivs och arrangeras av GIF Sundsvalls ungdomssektion tillsammans med föräldrar som bemannar kiosker, planvärdskap och övrigt, samt GIF´s egna eldsjälar som leder tävlingsansvaret och cup generalansvaret under hela cuphelgen.

Två gånger har cupen måsta ställas in, första gången var för att taket rasade in på hallen och man var tvungen att stänga den och förstärka den för framtiden. Andra gången blir 2021, covid-19 är förevigt fastnaglat i vårt minne och pågrund av pandemin var vi tvungna att ställa in cupen.  

Vi är så tacksamma för den enorma spridning på lag som kommit till oss under åren och som vi fått hälsa välkomna tillbaka flera år i rad. Nedan är ett urval av lag som kommit till oss och varit återkommande: 

Alsike IF, Domsjö IF, FC Djursholm, Frösö IF, IFK Gnarp, GUIF, Alnö IF, Kubikenborgs IF, IFK Mora, IFK Stocksund, IFK Timrå, IFK Umeå, Jarlabergs IF, KB65 FF, OPE IF, RCD Espanyol, Robertsfors IK, Selånger FK, Skellefteå FF, Sandåkerns SK, Sidsjö-Böle IF, Spånga IS FK, Stuvsta IF, Svartviks IF, Sörfors IF, Tegs SK, Täby FK, Vendelsö IK, Ersmarks IK, Arnäs IF, Domsjö IF, AIK FF, Hammarby IF, idrottsgymnasiet bollnäs, IFK Östersund,  Orminge FC Själevads IK, Sund IF, Sollentuna, Umedalens IF och många fler! 

Vi har under åren fått erfara både milda och mer varma temperaturer under cuphelgen särskilt det som finns med i minnet är när det var ca -25 grader kallt en vinter, glädje av att då se barn som spelar fotboll inne i hallen är fantastiskt. Där inne är det "sommar" och man får göra det man tycker bäst om just att spela fotboll tillsammans med sitt lag.